ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η επιτραπέζια Τυπογραφία ( DeskTop Publishing, D.T.P.) είναι η ολοκλήρωση κειμένου και γραφημάτων με τη βοήθεια του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.


Η απόκτηση δεξιότητας και επαγγελματικής ικανότητας, για την υλοποίηση εργασίας  σχεδιασμού έργου γραφιστικής (μακέτας εντύπου), με την χρήση Η/Υ βάσει των προσχεδίων του δημιουργικού τομέα είναι ο πρωταρχικός σκοπός του Γραφίστα Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων.
Ο Γραφίστας Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων παραδίδει τελική μακέτα εντύπου προς περαιτέρω επεξεργασία στον κλάδο των γραφικών τεχνών είτε σε ψηφιακή μορφή είτε σε χαρτί.
Χρησιμοποιώντας τις τεχνικές σχεδιασμού στον Η/Υ υλοποιεί τις μακέτες για έντυπα (συσκευασίες, αφίσσες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π).
Γνωρίζει την εξέλιξη της εργασίας σε όλα τα βήματα επεξεργασίας της , με τη δυνατότητα να αναλαμβάνει πλήρως όλη την παραγωγή ενός εντύπου (μακέτες, φίλμ, εκτύπωση, βιβλιοδεσία).
Ικανότητες τις οποίες λαμβάνει μετά την παρακολούθηση των σπουδών του είναι οι εξής:
Αψογη σχεδίαση προσχεδίων και μακετών (στο χέρι και τον Η/Υ), επαρκής γνώση των σταδίων παραγωγής ενός εντύπου, αποκτηση εικαστικής γνώσης και αισθητικής, μπορώντας έτσι να προσεγγίσει τις επιθυμίες ενός πελάτη ή τον σκοπό για το οποίο παράγεται το συγκεκριμένο έντυπο και να τεκμηριώνει την προσωπική του εργασία.