ΕΚΤΥΠΩΣΗ : ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΗ

Ο πιο κοινός τρόπος για να εκτυπώσετε τις εικόνες σας είναι
η παραγωγή μιας θετικής ή αρνητικής εικόνας, σε χαρτί ή φιλμ, και κατόπιν η μεταφορά της εικόνας σε τσίγκο εκτύπωσης, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση σε Offset.
 

Για να τυπωθεί μια εικόνα με συνεχείς τόνους, πρέπει να διασπαστεί σε μια σειρά κουκκίδων. Οι κουκκίδες αυτές δημιουργούνται όταν εφαρμόζεται ένα φωτο-λιθογραφικό ράστερ (halftone screen ) στην εικόνα. Οι κουκκίδες ενός halftone ράστερ ελέγχουν πόσο μελάνι εναποτίθεται σε μια συγκεκριμένη θέση. Μεταβάλλοντας το μέγεθος και την πυκνότητα των κουκκίδων, δημιουργείται η οπτική ψευδαίσθηση παραλλαγών του γκρι ή χρώματος στην εικόνα. Στην περίπτωση έγχρωμων εκτυπώσεων, χρησιμοποιούνται τέσσερα ράστερ – για το κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο – ένα για κάθε μελάνι που χρησιμοποιείται στις εκτυπώσεις τετραχρωμίας .
      Στη συμβατική φωτογραφία, μια εικόνα halftone (εικόνα με όλους τους ενδιάμεσους τόνους ) παράγεται τοποθετώντας ένα Φώτο-λιθογραφικό ράστερ μεταξύ ενός κομματιού φιλμ και της εικόνας, και κατόπιν φωτίζοντας το φιλμ. Στο Adobe PHOTOSHOP CS, καθορίζετε τις ιδιότητες του ράστερ πριν από την παραγωγή της εκτύπωσης. Για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα , η συσκευή εκτύπωσης που χρησιμοποιείτε π.χ. μια φωτοσύνθεση postscript, θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί στο κατάλληλο όριο πυκνότητας και ο επεξεργαστής της θα πρέπει να είναι σωστά καλιμπραρισμένος . Εάν αυτοί οι συντελεστές δε ρυθμιστούν σωστά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα.